A la matinada, a les 4:23 (hora peninsular espanyola), una espurna de foc va sorprendre els habitants de la regió de Txeliabinsk. Un total de 571 persones van resultar ferides, 34 de les quals han precisat hospitalització-amb dues d'elles en estat greu-, segons el Ministeri de Salut rus. Les autoritats locals han elevat aquestes xifres fins 985 ferits i 93 hospitalitzats. La majoria dels ferits pateixen lesions pels vidres que van saltar a causa de l'ona expansiva.
L'Acadèmia de Ciències russa, en un comunicat, ha confirmat que un meteorit d'unes 10 tones va entrar en l'atmosfera celeste amb una velocitat d'entre 15 i 20 quilòmetres per segon, va esclatar a gran alçada (entre 30 i 50 quilòmetres) i es va evaporar en la seva major part, encara que petits fragments van arribar a terra, a una distància de fins a un quilòmetre de la ciutat de Chebarkul, de 40.000 habitants.
Les autoritats locals han informat avui de 3.000 edificis afectats, sobretot amb les finestres rebentades, en una zona on la temperatura rondava els menys 15 graus centígrads. Els equips designats per mesurar radiació a la zona no han detectat nivells anòmals.
La NASA recorda que és el major meteorit des de l'anomenat succés de Tunguska, el 1908, quan un objecte celeste va esclatar a l'atmosfera sobre aquesta regió deshabitada siberiana. Llavors van quedar abatuts 1.200 quilòmetres quadrats de bosc, amb els arbres tombats radialment. El de Txeliabinsk , amb aquests 15 metres de diàmetre abans d'entrar a l'atmosfera terrestre, ha estat més gran que un que va caure sobre Indonèsia l'octubre de 2009, recorda l'agència espacial nord-americana.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada